Groenteconsommé

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de bouillon:

  • 3 mergpijpen
  • 5 liter water
  • 4 kruidnagel
  • 2 ui
  • 3 wortelen
  • 1 tak bladselderij
  • 2 prei
  • tijm laurier
  • 10 geplette peper
  • zout

Voor het klaren:

  • 2 wortelen
  • ½ stengel bleekselderij
  • 2 prei
  • 3-4 eetlepels tomatenpuree
  • 1 teentje geplette knoflook
  • 300 gram gehakt
  • tijm
  • laurier
  • zout
  • 5 geplette peper
  • 13 losgeklopte ei

Voor het garnituur:

  • 2 wortelen
  • ½ prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Instructies

  • Breng voor de bouillon de mergpijpen in 5-6 liter gezouten water aan de kook.
  • Ontvet en schuim regelmatig af.
  • Steek de kruidnagels op de uien.
  • Voeg de gewassen ongesneden groenten en de kruiden aan de bouillon toe en laat 1 uur zachtjes koken.
  • Ontvet en schuim regelmatig af.
  • Giet de bouillon door een zeef.

Klaren:

  • Was de groenten, maak ze schoon en snijd ze in dobbelsteentjes.
  • Vermeng ze met de tomatenpuree, de geplette knoflook, de kruiden en het gehakt en voeg er een beetje water bij.
  • Vermeng dit met de losgeklopte eiwitten, giet de bouillon erover, breng het geheel al roerend aan de kook en laat het net onder het kookpunt 40 minuten trekken.
  • Giet het geheel door een natte neteldoek.
  • Snijd voor het garnituur de vaste groenten in kleine dobbelsteentjes, kook ze gaar en verfris ze.
  • Deel de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snijd ze eveneens in dobbelsteentjes.
  • Doe het garnituur in een soepterrine, giet er de kokende consommé over, versier met de gehakte peterselie en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep