Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram pompoen in blokjes
- 3 tomaten in blokjes
- 1 ui grof gesneden
- 2-4 eetlepels currypasta
- 1 aubergine in blokjes
- 200 gram groene linzen
- 600 ml groentebouillon
- 1 blik kikkererwten
- Verse koriander voor garnering
Instructies
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui.
- Voeg de currypasta toe en bak even mee.
- Voeg de aubergine toe, gevolgd door de pompoen en tomaat.
- Voeg vervolgens de groene linzen en groentebouillon toe.
- Laat alles zachtjes sudderen op het fornuis of plaats de pan in een stoomoven op 100 °C gedurende 20 minuten.
- Voeg de kikkererwten toe en verwarm het gerecht door.
- Bestrooi met verse koriander en serveer de curry warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Viognier past goed bij de kruidige smaken van deze curry.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 5 g | Sugar: 10 g