Groentecurry

Pompoen-Linzen Curry

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen in blokjes
  • 3 tomaten in blokjes
  • 1 ui grof gesneden
  • 2-4 eetlepels currypasta
  • 1 aubergine in blokjes
  • 200 gram groene linzen
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 blik kikkererwten
  • Verse koriander voor garnering

Instructies

  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui.
  • Voeg de currypasta toe en bak even mee.
  • Voeg de aubergine toe, gevolgd door de pompoen en tomaat.
  • Voeg vervolgens de groene linzen en groentebouillon toe.
  • Laat alles zachtjes sudderen op het fornuis of plaats de pan in een stoomoven op 100 °C gedurende 20 minuten.
  • Voeg de kikkererwten toe en verwarm het gerecht door.
  • Bestrooi met verse koriander en serveer de curry warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Viognier past goed bij de kruidige smaken van deze curry.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 5 g | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–