Groenteloempia’s van Astrid Veltman

Porties: 10 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak fyllodeeg diepvries, Easy Bakery
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram shii-takes
  • 100 gram groene aspergepunten
  • 2 sweetbites oranje mini-paprika’s
  • 2 dl olijffrituurolie Remia
  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten
  • zout peper

Instructies

  • Laat het fyllodeeg in ± 30 minuten ontdooien.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Veeg de shii-takes schoon en snijd ze in stukken.
  • Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergepunten en snijd de aspergepunten doormidden.
  • Maak de sweetbites schoon en snijd ze in de lengte in repen.
  • Verhit 1 eetlepel olie in de wok roerbak de knoflook, de shii-takes, de sweetbites en de asperges hierin ± 3 minuten.
  • Schep de pijnboompitten door het groentemengsel, breng het op smaak met zout en peper en laat het op een bord afkoelen.
  • Vouw de ontdooide velletjes fyllodeeg voorzichtig uit en schep aan de zijkant van elk velletje telkens 1/10 deel van het groentemengsel.
  • Vouw het deeg 1 keer om, bestrijk de zijkanten met water en vouw ze naar binnen.
  • Rol de rest van het deeg op, vouw het uiteinde van het deeg in een puntje en plak het met wat water vast.
  • Verhit de frituurolie in de wok tot zeer heet en bak de loempia’s hierin in 2 gedeelten in ± 3 minuten rondom goudbruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met groene pesto of zoete chilisaus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch