Groenten fruitsoep met yoghurt

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 ½ deciliter water
  • 1 kg kleingesneden tomaten
  • 1 schoongemaakte appels in stukjes
  • 2 in plakjes gesneden worteltjes
  • 2 in plakjes gesneden stengels bleekselderij
  • 1 grote ui in ringen
  • 1 gesnipperd groene peper zaad verwijderd
  • 150 gr gehalveerde en ontpitte witte druiven
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde mint
  • limoensap
  • zout
  • peper
  • 2 ei
  • 2 ½ deciliter yoghurt
  • 4 takjes dragon

Instructies

  • Breng het water met de tomaten, appel, wortel, bleekselderij, ui, het
  • pepertje en de druiven aan de kook.
  • Voeg dan zout, komijnpoeder en mint toe en laat het geheel 35 minuten trekken.
  • Zeef de soep, bewaar de bouillon en pureer het vruchtvlees.
  • Giet de bouillon en de puree met elkaar in de pan terug en verwarm het
  • geheel.
  • Breng op smaak met limoensap, zout en peper.
  • Klop in een kom de eieren los met de yoghurt.
  • Klop bij de yoghurt, al roerend, met een dun straaltje 2 1/2 dl van de
  • hete soep.
  • Giet het ei-yoghurtmengsel langzaam al roerend terug in de pan (laat niet
  • koken) en verwarm de soep nog een beetje.
  • Knip de blaadjes van de takjes dragon klein.
  • Schep de soep in kommen of borden en garneer met de dragon.
  • u kunt deze friszure soep zowel warm als koud eten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie: Met peer en koolrabi in plaats van appel en bleekselderij. Halveer de hoeveelheid tomaten en ga uit van 5 dl water. Voeg behalve dragon nog 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Soep