Groenten fruitsoep met yoghurt
Ingrediënten
- 7 ½ deciliter water
- 1 kg kleingesneden tomaten
- 1 schoongemaakte appels in stukjes
- 2 in plakjes gesneden worteltjes
- 2 in plakjes gesneden stengels bleekselderij
- 1 grote ui in ringen
- 1 gesnipperd groene peper zaad verwijderd
- 150 gr gehalveerde en ontpitte witte druiven
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gedroogde mint
- limoensap
- zout
- peper
- 2 ei
- 2 ½ deciliter yoghurt
- 4 takjes dragon
Instructies
- Breng het water met de tomaten, appel, wortel, bleekselderij, ui, het
- pepertje en de druiven aan de kook.
- Voeg dan zout, komijnpoeder en mint toe en laat het geheel 35 minuten trekken.
- Zeef de soep, bewaar de bouillon en pureer het vruchtvlees.
- Giet de bouillon en de puree met elkaar in de pan terug en verwarm het
- geheel.
- Breng op smaak met limoensap, zout en peper.
- Klop in een kom de eieren los met de yoghurt.
- Klop bij de yoghurt, al roerend, met een dun straaltje 2 1/2 dl van de
- hete soep.
- Giet het ei-yoghurtmengsel langzaam al roerend terug in de pan (laat niet
- koken) en verwarm de soep nog een beetje.
- Knip de blaadjes van de takjes dragon klein.
- Schep de soep in kommen of borden en garneer met de dragon.
- u kunt deze friszure soep zowel warm als koud eten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie: Met peer en koolrabi in plaats van appel en bleekselderij. Halveer de hoeveelheid tomaten en ga uit van 5 dl water. Voeg behalve dragon nog 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes toe.