Groentenroerei (revueltos) met rettichsalade
revueltos
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- peper & zout
- 6 ei
- kleine peterselie
Voor de rettichsalade:
- 2 baby rettich geschild
- een paar radijsjes
- 1 paar baby raapjes geschild
- 250 g Indiaas mostardblad
- sap van een ½ citroen
- 3-4 eetlepel(s) olijfolie extra virgin
Voor het serveren:
- 4 sneden geroosterd bruin brood zonder korst
- 1 teentje knoflook doorgesneden
- olijfolie voor de pan
Instructies
- Breng zout water aan de kook. Snij het blad van de stelen, en snij de stelen in 1 cm stukjes.
- Blancheer de bladeren 2 min., afkoelen in ijswater. In het zelfde water de stelen beetgaar koken en afkoelen in ijswater.
- Verwarm de olie op een middelmatig vuur. Bak de knoflook goudkleurig. Voeg de stelen toe en breng op smaak met zout en peper. Roerbak 5 min. Snij de bladeren grof en voeg ze toe. Bak nog 2 min. op een laag vuur.
- Breek en klop de eieren en voeg ze aan de snijbiet toe. Roer constant en langzaam tot het ei naar je smaak voldoende is gestold.
- Voor de salade snij je de groenten met een mandoline. Doe de groenten 10 min. in ijswater en laat daarna goed uitlekken. Doe ze in een kom met de mosterdbladeren.
- Maak een dressing van citroensap, zout en olie. Meng dit met de salade. Leg wat salade aan een kant van vier borden.
- Wrijf de toast in met knoflook en leg ze naast de salade. schep het roerei op het brood.