Groentenroerei (revueltos) met rettichsalade

revueltos
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de rettichsalade:

  • 2 baby rettich geschild
  • een paar radijsjes
  • 1 paar baby raapjes geschild
  • 250 g Indiaas mostardblad
  • sap van een ½ citroen
  • 3-4 eetlepel(s) olijfolie extra virgin

Voor het serveren:

  • 4 sneden geroosterd bruin brood zonder korst
  • 1 teentje knoflook doorgesneden
  • olijfolie voor de pan

Instructies

  • Breng zout water aan de kook. Snij het blad van de stelen, en snij de stelen in 1 cm stukjes.
  • Blancheer de bladeren 2 min., afkoelen in ijswater. In het zelfde water de stelen beetgaar koken en afkoelen in ijswater.
  • Verwarm de olie op een middelmatig vuur. Bak de knoflook goudkleurig. Voeg de stelen toe en breng op smaak met zout en peper. Roerbak 5 min. Snij de bladeren grof en voeg ze toe. Bak nog 2 min. op een laag vuur.
  • Breek en klop de eieren en voeg ze aan de snijbiet toe. Roer constant en langzaam tot het ei naar je smaak voldoende is gestold.
  • Voor de salade snij je de groenten met een mandoline. Doe de groenten 10 min. in ijswater en laat daarna goed uitlekken. Doe ze in een kom met de mosterdbladeren.
  • Maak een dressing van citroensap, zout en olie. Meng dit met de salade. Leg wat salade aan een kant van vier borden.
  • Wrijf de toast in met knoflook en leg ze naast de salade. schep het roerei op het brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch