Groentesoep met kalfsgehaktballetjes

      Reacties uitgeschakeld voor Groentesoep met kalfsgehaktballetjes

Groentesoep met kalfsgehaktballetjes

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1 paprika
  • 50 gr peultjes
  • 50 gr sperzieboontjes
  • 3 worteltjes
  • 2 bosuitjes
  • 200 gr gehakt
  • 1 eetlepel koffieroom
  • nootmuskaat
  • 9 dl groentebouillon tablet
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Snijd de paprika in ruitjes, halveer de boontjes, snijd de worteltjes in schuine plakjes en de bosuitjes in ringetjes.
  • Vermeng het gehakt met de koffieroom en nootmuskaat, peper en zout naar smaak en vorm er kleine balletjes van.
  • Verhit de boter en fruit de paprika 5 minuten.
  • Schenk de bouillon erbij en breng die aan de kook.
  • Voeg de peultjes, de sperziebonen en de worteltjes toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.
  • Voeg de balletjes toe en kook de groenten in ± 5 minuten beetgaar.
  • Schep de bosui door soep en breng de soep op smaak met peper en zout.