Hartige Groentetaart met Kaassaus

Hartige Groentetaart met Kaassaus

Hartige Groentetaart met Kaassaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 broccoli in roosjes
  • 200 gram sperziebonen gehalveerd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 paprika in blokjes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1 pak deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
  • Voor de kaassaus:
  • 250 ml melk
  • 150 gram geraspte kaas bijvoorbeeld jonge kaas
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Kook de broccoli en sperziebonen beetgaar.
  • Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de paprika en champignons 4 minuten, roer regelmatig.
  • Voeg de broccoli en sperziebonen toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de ontdooide deegplakjes op elkaar en rol uit tot een lap van 40 x 30 cm.
  • Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de groenten over de helft van het deeg, laat de randen vrij.
  • Vouw het deeg over de groenten en druk de naad goed dicht.
  • Bestrijk het deeg met de resterende olie.
  • Schuif de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwarm de melk op laag vuur.
  • Voeg de geraspte kaas toe en laat smelten.
  • Breng op smaak met peper.
  • Snijd de groentetaart in brede plakken en serveer met de kaassaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt ook andere groenten naar keuze toevoegen of vervangen, afhankelijk van je smaakvoorkeur.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Kaas
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch