Groentetaart

Groentetaart

Porties: 3
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Becel Dieet
  • 100 g volkorenmeel
  • 100 g bloem
  • 3 eetlepel(s) Becel Dieetolie
  • snufje zout
  • 1 dl koud water
  • 3 tomaten
  • 75 g aubergine
  • 100 g courgette
  • 50 g champignons
  • 30 g maizena
  • 50 ml Becel voor de Koffie
  • 3 eiwitten
  • 120 g kaas jong belegen 30+
  • snufje peper
  • oregano
  • tijm

Instructies

  • Warm de oven voor op 200° C en vet een bakvorm van 24 cm doorsnee in met Becel Dieet.
  • Doe volkorenmeel, de bloem, Becel Dieetolie en zout samen in een kom.
  • Voeg onder het kneden geleidelijk het koude water toe en blijf kneden tot een stevig deeg is ontstaan.
  • Laat het deeg 30 minuten rusten op een koele plaats.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze, evenals de andere groenten in plakjes
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid aanrecht en bekleed de bakvorm met het deeg.
  • Prik de bodem een paar keer met een vork in en bak de bodem in het midden van de oven in circa 15 minuten voor. Maak de rest van de vulling door de maïzena te mengen met Becel voor de Koffie en de losgeklopte eiwitten.
  • Rasp de kaas en roer dit met de kruiden erdoor.
  • Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen.
  • Laat de oven aan. Leg de plakjes tomaat dakpansgewijs in een cirkel aan de buitenkant van de bodem.
  • Leg de plakjes aubergines en courgettes op dezelfde manier op de bodem, maar iets meer naar het midden.
  • Leg tenslotte de cham pignons in het midden.
  • Druk de groenten iets aan.
  • Giet de rest van de vulling gelijkmatig eroverheen.
  • Bak de hartige groentetaart in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin.

Voedingswaarden

Calories: 198 kcal | koolhydraten: 22 g | Vet: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch