Gumbo met krab
Ingrediënten
- 200 gr gepelde tomaten
- 1 dunne prei
- 2 kleine zeer fijngesnipperde ui
- een flinke mespunt tijmblaadjes
- 1 blik okra 410 gr
- een flinke mespunt cayennepeper
- ½ theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels ketjap manis
- 3 kleine laurierblaadjes
- 8 kleine geschilde aardappels
- 1 blikje krab 240 gr
- 30 gram boter
- worcestershiresaus of aroma
- tabasco
- zout
- een mespunt sassafrasbladpoeder
Instructies
- Snijd de tomaten in dunne plakjes en verwijder het zaad.
- Snijd het witte deel van de prei in smalle repen en doe die met de tomaat, de ui en de tijm in de pan.
- Snijd de okra in dunne plakken en doe die met de vloeistof uit het blik in de pan.
- Leng de cayennepeper, het paprikapoeder en de ketjap met wat water aan tot een glad papje en doe dat met 1 liter kokend water in de pan.
- Voeg de laurier toe.
- Snijd de aardappelen in niet te dunne plakken en laat die 20 minuten met de andere ingrediënten meekoken.
- Neem intussen de harde stukjes en de vliezen uit de krab en verdeel de krab met 2 vorken in kleine stukken.
- Verwarm de boter, voeg de krab toe en verwarm deze 5-8 minuten onder geregeld omscheppen op laag vuur.
- Doe de krab in de soeppan en proef de soep na 5 minuten zacht doorkoken.
- Voeg naar smaak worcestershiresaus, tabasco en zout toe en op het laatste ogenblik het sassafrasbladpoeder.