Gyoza

Veganistische Aziatische Dumplings met Gyoza Vellen

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Vulling:
  • 200 gram fijngesneden witte kool
  • 100 gram klein gesneden rettich
  • 150 gram shiitake champignons
  • 2 stuks paksoi
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram wortel in kleine blokjes
  • ½ eetlepel sake
  • ½ theelepel sesamolie
  • ½ eetlepel sojasaus
  • Aardappelzetmeel
  • Japanse pasteitjes:
  • Gyoza vellen verkrijgbaar in Aziatische supermarkten
  • 1 eetlepel tempurameel
  • Toppings:
  • Gesneden lente-ui
  • ½ eetlepel geroosterd wit sesamzaad
  • ½ eetlepel geroosterd zwart sesamzaad
  • ½ eetlepel gepofte quinoa
  • ½ eetlepel Aonori zeewier poeder
  • Japanse sesamsaus of ponzu

Instructies

  • Snijd alle ingrediënten klein en stoom ze op 100 ºC gedurende 1-2 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Breng alle ingrediënten op smaak met sake, sesamolie en sojasaus.
  • Bind het mengsel lichtjes af met aardappelzetmeel.
  • Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Maak een papje van tempurameel en water.
  • Leg een Gyoza velletje op je linkerhand en vul deze

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de dumplings met de toppings en Japanse sesamsaus of ponzu voor een heerlijke smaakervaring.
 

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio, past goed bij deze smaakvolle dumplings.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 7 g | Zout: 1 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Warme hapjes
Land van herkomst Japan