Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- Vulling:
- 200 gram fijngesneden witte kool
- 100 gram klein gesneden rettich
- 150 gram shiitake champignons
- 2 stuks paksoi
- 2 bosuitjes
- 100 gram wortel in kleine blokjes
- ½ eetlepel sake
- ½ theelepel sesamolie
- ½ eetlepel sojasaus
- Aardappelzetmeel
- Japanse pasteitjes:
- Gyoza vellen verkrijgbaar in Aziatische supermarkten
- 1 eetlepel tempurameel
- Toppings:
- Gesneden lente-ui
- ½ eetlepel geroosterd wit sesamzaad
- ½ eetlepel geroosterd zwart sesamzaad
- ½ eetlepel gepofte quinoa
- ½ eetlepel Aonori zeewier poeder
- Japanse sesamsaus of ponzu
Instructies
- Snijd alle ingrediënten klein en stoom ze op 100 ºC gedurende 1-2 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Breng alle ingrediënten op smaak met sake, sesamolie en sojasaus.
- Bind het mengsel lichtjes af met aardappelzetmeel.
- Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Maak een papje van tempurameel en water.
- Leg een Gyoza velletje op je linkerhand en vul deze
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de dumplings met de toppings en Japanse sesamsaus of ponzu voor een heerlijke smaakervaring.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio, past goed bij deze smaakvolle dumplings.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 7 g | Zout: 1 mg | Sugar: 3 g