Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de gehakt rolletjes:
Voor de tomatensaus:
- 1 blik gepelde tomaat Heinz, klein gesneden
- 1 kleinpakje gezeefde tomaat Heinz, 200 ml
- 1 ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 100 ml rode wijn
- 1 eetlepel(s) oregano
- 1 theelepel djinten komijnpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel munt gedroogde
- 1 eetlepel(s) paprikapoeder
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- scheutje olie
Instructies
Bereidingswijze: gehakt
- Meng het gehakt met de ingrediënten, behalve de bloem. Maak er langwerpig, gehakt rolletjes van. Bestrooi ze met bloem.
- Gril ze in een grilpan met wat olie 10 minuten, keer af en toe om.
Bereidingswijze: Saus
- Verhit wat olie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg de rode wijn, de gezeefde tomaat en de gepelde tomaat toe en verwarm 2 minuutjes. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat een minuut of 10 op laag vuur pruttelen.
- Doe de gehakt rolletjes erbij en laat nog 5 minuutjes op laag vuur staan.
- Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekruide krieltjes uit de airfryer en Griekse salade met fetakaas.