Gyros gehaktrolletjes in tomatensaus a la Sandra

Gyros gehaktrolletjes in tomatensaus a la Sandra

Aantal porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de gehakt rolletjes:

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 ui zeer klein gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 1 eetlepel(s) oregano gedroogde
  • 1 theelepel djinten komijnpoeder
  • 1 eetlepel(s) peterselie gedroogde
  • 1 zakje gyroskruiden Versteegen
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 eetlepel(s) paneermeel
  • bloem

Voor de tomatensaus:

  • 1 blik gepelde tomaat Heinz, klein gesneden
  • 1 kleinpakje gezeefde tomaat Heinz, 200 ml
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 100 ml rode wijn
  • 1 eetlepel(s) oregano
  • 1 theelepel djinten komijnpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel munt gedroogde
  • 1 eetlepel(s) paprikapoeder
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • scheutje olie

Instructies

Bereidingswijze: gehakt

  • Meng het gehakt met de ingrediënten, behalve de bloem. Maak er langwerpig, gehakt rolletjes van. Bestrooi ze met bloem.
  • Gril ze in een grilpan met wat olie 10 minuten, keer af en toe om.

Bereidingswijze: Saus

  • Verhit wat olie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg de rode wijn, de gezeefde tomaat en de gepelde tomaat toe en verwarm 2 minuutjes. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat een minuut of 10 op laag vuur pruttelen.
  • Doe de gehakt rolletjes erbij en laat nog 5 minuutjes op laag vuur staan.
  • Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Eet smakelijk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gekruide krieltjes uit de airfryer en Griekse salade met fetakaas.
————————————————————————————————–