Halva van griesmeel en amandelen

Porties: 6 -8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram geklaarde boter
  • 100 gram griesmeel fijn
  • 100 gram amandelen gemalen
  • 100 gram suiker
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 3 dl volle melk
  • 25 gram cashewnoten ongebrande / gehakt

Instructies

  • Vet een bakplaat in en zet hem apart.
  • Verhit de boter op laag vuur in een pan met zware bodem.
  • Voeg het griesmeel toe en laat die al roerend in 6-7 minuten goudbruin worden.
  • Voeg al roerend de gemalen amandelen, de suiker en de nootmuskaat toe.
  • Voeg al roerend de melk toe.
  • Blijf roeren tot het mengsel dik wordt en niet meer aan de bodem en de randen van de pan blijft zitten.
  • Schep het mengsel op de ingevette plaat en strijk het met de bolle kant van een licht ingevette metalen lepel uit tot een 1 1/4 cm dikke laag.
  • Druk met een mes de zijkanten naar binnen, zodat een grote rechthoek ontstaat.
  • Bestrooi die gelijkmatig met de stukjes cashewnoot en druk deze er met de palm van de hand zacht in.
  • Laat alles goed afkoelen en snijd de ‘lap’ in blokjes van 2 1/2 x 2 1/2 cm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie: U kunt de gemalen amandelen weglaten en 225 gr griesmeel gebruiken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Koek
Land van herkomst India