Hamburgerbroodje van Wortelpulp

Hamburgerbroodje van Wortelpulp

Een koolhydraat en glutenvrij "broodje" voor je hamburger of om zo los te eten.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 Eieren
  • 1 cup Wortelpulp
  • Scheutje melk
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Kluts eerst 2 eieren los met een scheutje melk (of water) voeg peper en zout bij.
  • Voeg de wortelpulp bij totdat je een dikke brei hebt, echt dikke Brinta.
  • De ei zorgt er straks voor dat het bij elkaar blijft plakken.
  • Voeg desnoods een extra ei toe als het je te dik lijkt, maar het mag zeker niet te vloeibaar zijn.
  • Smeer de ringen aan de binnenkant in met een beetje olie.
  • Leg de 4 ringen op een plat bord, ze moeten echt rondom het bord raken zodat het eimengsel er niet onderdoor uitloopt.
  • Een klein beetje ontkom je niet aan, maar dat is niet erg.
  • Vul de ringen met het mengsel ongeveer 1 CM diep.
  • Om het mengsel te laten stollen zet je het eerst een minuut in de magnetron.
  • Haal ze uit de magnetron, verwijder eventueel ei wat onder de ringen is uitgelopen en maak ze voorzichtig los uit de ringen.
  • Bak vervolgens de broodjes in een koekenpan op middel/zacht vuur goudbruin aan beide kanten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Groenten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm