Hammousse met garnalen

Hammousse met garnalen

Porties: 10 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blaadjes gelatine
  • 75 ml kippenbouillon
  • 75 gram parmaham
  • 75 gram gekookte ham
  • 100 ml slagroom
  • olijfolie om in te bakken
  • 10 st scampi
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml gembersiroop
  • 4 st cherrytomaatjes
  • 10 blaadjes basilicum

Instructies

  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de kippenbouillon aan de kook.
  • Knijp de gelatine uit en roer de gelatine door de bouillon.
  • Pureer voor de hammousse de parmaham en de gekookte ham in de keukenmachine en voeg beetje bij beetje de bouillon toe.
  • Laat de gepureerde ham even afkoelen.
  • Klop met de handmixer de slagroom stijf en spatel de slagroom door de gepureerde ham.
  • Verhit een scheut olie in een pan.
  • Pel de scampi en bak ze circa 3 minuten om en om.
  • Pel en snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de scampi.
  • Schenk de gembersiroop erbij en warm circa 1 minuut door.
  • Halveer de cherrytomaatjes en pluk de basilicum.
  • Maak met twee warme lepels quenelles van de hammousse en leg ze op een amuselepel.
  • Leg er een blaadje basilicum en een scampi op en leg er een half tomaatje tegenaan.
  • Schep een klein beetje van de gembersiroop uit de pan erover
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Vis / Zeevruchten