Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 blaadjes gelatine
- 75 ml kippenbouillon
- 75 gram parmaham
- 75 gram gekookte ham
- 100 ml slagroom
- olijfolie om in te bakken
- 10 st scampi
- 1 teentje knoflook
- 50 ml gembersiroop
- 4 st cherrytomaatjes
- 10 blaadjes basilicum
Instructies
- Week de gelatine in koud water.
- Breng de kippenbouillon aan de kook.
- Knijp de gelatine uit en roer de gelatine door de bouillon.
- Pureer voor de hammousse de parmaham en de gekookte ham in de keukenmachine en voeg beetje bij beetje de bouillon toe.
- Laat de gepureerde ham even afkoelen.
- Klop met de handmixer de slagroom stijf en spatel de slagroom door de gepureerde ham.
- Verhit een scheut olie in een pan.
- Pel de scampi en bak ze circa 3 minuten om en om.
- Pel en snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de scampi.
- Schenk de gembersiroop erbij en warm circa 1 minuut door.
- Halveer de cherrytomaatjes en pluk de basilicum.
- Maak met twee warme lepels quenelles van de hammousse en leg ze op een amuselepel.
- Leg er een blaadje basilicum en een scampi op en leg er een half tomaatje tegenaan.
- Schep een klein beetje van de gembersiroop uit de pan erover