Hapjes met roquefort

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje diepgevroren bladerdeeg
  • 300 g roquefortkaas
  • 1 ei

Instructies

  • De dag vooraf het bladerdeeg in het beneden vak van uw koelkast leggen.
  • Eruit nemen een uur voor de bereiding.
  • Het deeg op een patisserieplaat of op een schone tafel (met meel bestrooid) plat rollen, tot op 2 a 3 cm dikte.
  • Snijd het deeg in 6 regelmatige vierkantjes van zowat 12 cm zijde.
  • Op elk vierkant 50 g roquefort gelijkmatig uitspreiden.
  • Plooi elk stuk dubbel en druk de boorden dicht met natgemaakte vingers.
  • Teken met een mespunt vierkantjes op ieder stuk.
  • Klop het ei en strijk daarmee de hapjes in, zowat ze kunnen bruinen.
  • Een patisserieplaat of een dik aluminiumblad boteren en met meel bestrooien.
  • Leg daar de hapjes op en zet ze in een hete oven (thermostaat 7 of 8), gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Surveilleer de baktijd door het kijkgat van uw oven.
  • Lauw opdienen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze hapjes kunnen met verschillende soorten kaas worden opgevuld, met worstvlees, pate, dikke Bechamel met kaas of met garnaal, of met in boter gebakken champignons en knoflook, enz.
Bijpassende wijn
een lichte rode wijn, een chianti bvb,
————————————————————————————————–
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch