Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 bakje krielaardappels duobak 700 g
- zout
- 2 zakjes sperziebonen à 250 g
- 3 pakjes maatjesharingen à 2 stuks
- 1 zakje dille verse à 15 g
- 10 g boter of margarine
- 2 bekertjes créme fraîche à 125 ml
Instructies
- Krieltjes met wat zout gaar koken.
- Sperziebonen met zout in ca. 7 minuten beetgaar koken.
- Haringen van staartjes ontdoen en schuin in stukjes snijden.
- Dille fijnknippen.
- Boter verhitten en uitjes (uit pakjes) ca. 1 minuut fruiten.
- Crème fraîche verwarmen.
- Haring en dille toevoegen en even doorwarmen.
- Saus eventueel op smaak brengen met zout.
- Sperziebonen mengen met uitjes en op smaak brengen met zout.
- Haring in roomsaus serveren met krieltjes en sperziebonen.