Haring in dillesaus

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bakje krielaardappels duobak 700 g
  • zout
  • 2 zakjes sperziebonen à 250 g
  • 3 pakjes maatjesharingen à 2 stuks
  • 1 zakje dille verse à 15 g
  • 10 g boter of margarine
  • 2 bekertjes créme fraîche à 125 ml

Instructies

  • Krieltjes met wat zout gaar koken.
  • Sperziebonen met zout in ca. 7 minuten beetgaar koken.
  • Haringen van staartjes ontdoen en schuin in stukjes snijden.
  • Dille fijnknippen.
  • Boter verhitten en uitjes (uit pakjes) ca. 1 minuut fruiten.
  • Crème fraîche verwarmen.
  • Haring en dille toevoegen en even doorwarmen.
  • Saus eventueel op smaak brengen met zout.
  • Sperziebonen mengen met uitjes en op smaak brengen met zout.
  • Haring in roomsaus serveren met krieltjes en sperziebonen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland