Harry’s shoarmaschotel

Harry’s shoarmaschotel

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamsvlees schouder
  • 2 rode paprika’s
  • 250 gram champignons
  • 2 uien
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • shoarmakruiden
  • olijfolie
  • 500 gram ovenfriet

Knoflooksaus

  • 6 el mayonnaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 tl honing
  • 4 tenen knoflook uitgeperst
  • paar sprieten bieslook fijngesneden

Instructies

  • Snijd het lamsvlees in reepjes.
  • Doe het vlees in een schaal en meng er de shoarmakruiden door.
  • Dek af en laat minimaal 1 uur marineren.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes en daarna in blokjes.
  • Pel de uien, snijd doormidden en snijd ze in halve ringen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan.
  • Bak het shoarmavlees aan alle kanten aan.
  • Neem het vlees uit de pan en bewaar.
  • Giet het overtollige bakvet uit de pan.
  • Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de uien, paprikablokjes en de champignons op hoog vuur.
  • Zodra de paprikablokjes zacht zijn en de champignons mooi gekleurd zijn voeg dan het shoarma vlees weer toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  • Verdeel het mengsel uit de pan over de ovenschaal.
  • Zet de schaal in de oven en laat 20 minuten bakken.
  • Bak de ovenfriet volgens aanwijzing op de verpakking. (Ik bakte de friet in de Airfrier)
  • Was intussen de tomaten en de komkommer.
  • Snijd beiden in plakjes.
  • Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus in een schaaltje.
  • Verdeel de shoarma met groenten over de borden.
  • Verdeel de friet over de borden.
  • Verdeel de komkommer en de tomaten over de borden.
  • Giet wat knoflooksaus over de shoarma.
  • Serveer de rest van de saus in een schaaltje.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Lamsvlees