Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram lamsvlees schouder
- 2 rode paprika’s
- 250 gram champignons
- 2 uien
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- shoarmakruiden
- olijfolie
- 500 gram ovenfriet
Knoflooksaus
- 6 el mayonnaise
- 2 el yoghurt
- 1 tl honing
- 4 tenen knoflook uitgeperst
- paar sprieten bieslook fijngesneden
Instructies
- Snijd het lamsvlees in reepjes.
- Doe het vlees in een schaal en meng er de shoarmakruiden door.
- Dek af en laat minimaal 1 uur marineren.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes en daarna in blokjes.
- Pel de uien, snijd doormidden en snijd ze in halve ringen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan.
- Bak het shoarmavlees aan alle kanten aan.
- Neem het vlees uit de pan en bewaar.
- Giet het overtollige bakvet uit de pan.
- Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de uien, paprikablokjes en de champignons op hoog vuur.
- Zodra de paprikablokjes zacht zijn en de champignons mooi gekleurd zijn voeg dan het shoarma vlees weer toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
- Verdeel het mengsel uit de pan over de ovenschaal.
- Zet de schaal in de oven en laat 20 minuten bakken.
- Bak de ovenfriet volgens aanwijzing op de verpakking. (Ik bakte de friet in de Airfrier)
- Was intussen de tomaten en de komkommer.
- Snijd beiden in plakjes.
- Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus in een schaaltje.
- Verdeel de shoarma met groenten over de borden.
- Verdeel de friet over de borden.
- Verdeel de komkommer en de tomaten over de borden.
- Giet wat knoflooksaus over de shoarma.
- Serveer de rest van de saus in een schaaltje.