Hartenlasagne met tomaten-gehaktsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 500 g gehakt
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 blik tomaat 400 g
  • 1 theelepel suiker
  • 5 verse lasagnevellen pak a 8 vellen
  • 100 g grano padano geraspt
  • 5 blaadjes basilicum

Instructies

  • In zeer ruime pan water met 2 theelepels zout aan de kook brengen.
  • Intussen in braadpan olie verhitten.
  • Ui op middelhoog vuur lichtbruin fruiten.
  • Knoflook erbij doen en kort meefruiten.
  • Gehakt aan uimengsel toevoegen en al omscheppend rul bakken.
  • Tomatenpuree door gehakt roeren en kort meebakken.
  • Inhoud van blik tomatenblokjes erbij schenken, saus op smaak brengen met suiker, zout en peper en saus met deksel op pan 15 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Uit elk lasagnevel 2 grote harten snijden.
  • Lasagne-harten een voor een in pan met kokend water laten glijden, water met pollepel blijven roeren, zodat harten niet aan elkaar plakken.
  • Lasagne in 3-4 minuten beetgaar koken.
  • Op elk bord 1 lasagnehart leggen.
  • Tomatensaus erop scheppen en afdekken met rest van lasagne-harten.
  • Gerecht met kaas bestrooien en met basilicum garneren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vlees
Land van herkomst Italië