Hartig kalfsvlees met pasta
Ingrediënten
- 500 gram kalfsvlees
- ¼ theelepel peper
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 2 kleine uien in reepjes
- 2 paprika's in reepjes
- 11/4 dl Chablis of een andere droge witte wijn
- 11/4 dl water
- ½ bouillonblokje
- ¼ theelepel gedroogde oregano
- ½ theelepel basilicum
- 11/2 theelepel maïzena
- 2 eetlepels water
- 250 gram pasta
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes van 21/2 cm en bestrooi die met peper.
- Fruit de knoflook tot hij gaar is.
- Voeg het vlees toe en bak het goudbruin.
- Voeg de uien, de paprika's, de Chablis, het water, het bouillonblokje, de oregano en de basilicum toe en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen. Los
- de maïzena in het water op en voeg dit bij het vlees.
- Breng aan de kook en laat 1 minuut inkoken.
- Serveer met pasta.