Hartige eimuffins

Hartige eimuffins

Porties: 6 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 middelgrote eieren
  • 100 gram magere rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • ½ rode paprika
  • handjevol verse spinazie
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 1 el kokosolie
  • 2 tl tomatenpuree
  • ½ tl fijngemalen komijn
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffin bakvorm met 6 vormpjes in met een beetje kokosolie.
  • Klop vervolgens de eieren los in een kom en meng hier de tomatenpuree, zout en peper doorheen.
  • Smelt een el kokosolie in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur en fruit hierin de ui.
  • Voeg hier de fijngeperste knoflook, het gehakt en de komijn toe en bak dit 5-10 minuten op een laag pitje.
  • Voeg tenslotte de paprika en de spinazie toe en bak dit even kort mee.
  • Haal de koekenpan dan van het vuur en doe het gehaktmengsel bij het eimengsel en roer dit goed door elkaar.
  • Giet vervolgens het eiermengsel in de muffin bakvorm en bak de eiermuffins 15-25 minuten in de voorverwarmde oven of tot een satéprikker er schoon uit komt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Ei