Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 middelgrote eieren
- 100 gram magere rundergehakt
- 1 kleine ui
- ½ rode paprika
- handjevol verse spinazie
- 1 teentje knoflook fijngeperst
- 1 el kokosolie
- 2 tl tomatenpuree
- ½ tl fijngemalen komijn
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffin bakvorm met 6 vormpjes in met een beetje kokosolie.
- Klop vervolgens de eieren los in een kom en meng hier de tomatenpuree, zout en peper doorheen.
- Smelt een el kokosolie in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur en fruit hierin de ui.
- Voeg hier de fijngeperste knoflook, het gehakt en de komijn toe en bak dit 5-10 minuten op een laag pitje.
- Voeg tenslotte de paprika en de spinazie toe en bak dit even kort mee.
- Haal de koekenpan dan van het vuur en doe het gehaktmengsel bij het eimengsel en roer dit goed door elkaar.
- Giet vervolgens het eiermengsel in de muffin bakvorm en bak de eiermuffins 15-25 minuten in de voorverwarmde oven of tot een satéprikker er schoon uit komt.