Recepten

Hartige gekruide pannenkoeken met kip,champignons en olijven

Hartige gekruide pannenkoeken met kip,champignons en olijven

Recept categorieën Brunch, Gevogelte, Kip, Lunch, Pannenkoeken
Land van herkomst Arabisch
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Amber 50plusser.nl
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Voor de pannenkoeken:

Voor de vulling:

Bereidingswijze:

  • Mix alle ingrediënten voor de pannenkoeken door elkaar.
  • Laat het 1 uur rusten.
  • Bak dunne pannenkoeken van het mengsel totdat het beslag op is.
  • Houd apart.
  • Maak dan de vulling.
  • Snijd de kipfilets in kleine blokjes en hak de uien fijn.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak daarin de kipstukjes en de gehakte ui aan.
  • Roer af en toe terwijl het bakt.
  • Maal de gepelde tomaten uit blik samen met de tenen knoflook fijn in een keukenmachine.
  • Voeg dat toe aan de gebakken kipstukjes en ui.
  • Breng aan de kook, zet het gas laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Af en toe omroeren.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe en de uitgelekte champignons en de groene (plakjes) olijven.
  • Warm alles even goed door in de saus en eindig met de fijngehakte verse koriander.
  • Roer alles nog even goed door zodat alles goed vermengd is en zet het gas uit.
  • Schep lepels van de vulling in het midden van elke pannenkoek en rol op.
  • Verhit de oven op 180 graden leg de gevulde pannenkoeken in een ovenschaal,
  • bestrooi evt. met wat geraspte kaas en verwarm de pannenkoeken 10-15 minuten in de oven totdat ze lekker knapperig zijn.

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept