Hartige griesmeelpunten

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ liter melk
  • ½ vleesbouillon
  • 25 gram griesmeel
  • 2 eetlepels bieslook fijngeknipte
  • 2 eetlepels peterselie fijngeknipte
  • zout
  • peper
  • 25 gram boter

Instructies

  • Breng in een steelpan de melk met het bouillontablet aan de kook, roer de griesmeel erdoor en breng het geheel opnieuw aan de kook.
  • Kook de griesmeel al roerend in ± 3 minuten tot een dikke pap.
  • Roer er van het vuur af de bieslook en de peterselie door.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Schenk de pap in een diep bord en laat afkoelen tot de griesmeel stijf is.
  • Snijd de griesmeelplak in punten.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de griesmeelpunten in ± 5 minuten goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees