Hartige kaashapjes

Porties: 12 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 125 gram Manchego Plata geraspt, (blauwe aderkaas) verkrijgbaar bij een kaaswinkel
  • 50 gram boter
  • 65 ml melk
  • snufje cayennepeper
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 eetlepel boter
  • 125 gram Manchego Plata geraspt, verkrijgbaar bij een kaaswinkel
  • 1 tomaat ontveld en kleingesneden
  • 1 ei geklopt
  • versgemalen peper en zout
  • takjes dille voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zeef de bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper en kneed dit door de boter.
  • Voeg de kaas en de melk toe en meng het geheel goed.
  • Schep het mengsel in (mini-muffin of bonbon) bakvormpjes en bak gedurende 10 min in de oven.
  • Bak voor de vulling intussen de ui glazig in de boter.
  • Voeg de tomaat, de kaas en het ei toe.
  • Kook het mengsel op een laag vuur tot het ei gestold is.
  • Snijd de topjes van de muffins, schep de vulling op de muffins en plaats de topjes er weer op.
  • Garneer eventueel met een takje dille.
  • Warm opdienen als borrelhapje of voorgerechtje (3 per persoon).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Warme hapjes