Hartige Kaastaart met Broccoli en Friese Nagelkaas
Een hartige kaastaart met broccoli en Friese nagelkaas, heerlijk als lunchgerecht of lichte avondmaaltijd.
Equipment
- Taartvorm
Ingrediënten
Instructies
- Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.
- Snijd de boter in klontjes en doe met ei, zout en water in het kuiltje.
- Kneed het deeg en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes in stukjes van 2 cm.
- Blancheer de roosjes 2 minuten en de steeltjes 5 minuten in kokend water met zout.
- Rasp de kaas.
- Roer de eieren, crème fraîche, broccoli en kaas door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm ermee.
- Doe de vulling erin en bak de taart 45 minuten op 200°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g