Hartige plaattaart met makreel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak uienringen à 350 g
  • eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • ½ eetlepel(s) verse tijmblaadjes
  • versgemalen peper, zout
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 makreelfilet met peper à ± 200 g in stukjes
  • 1 schaal flestomaatjes San Marzano à 250 g
  • 100 g geraspte kaas jong belegen zakje à 150 g

Instructies

  • Bak de uiringen in 1½ eetlepel van de olie al omscheppend in ± 5 minuten glazig.
  • Schep er de tijm en peper en zout naar smaak door en laat ze afkoelen.
  • Doe het bakmeel in een kom en roer er 1 theelepel zout door.
  • Maak een kuiltje in het midden en schenk er 1 eetlepel van de olie en 2 dl lauw water in.
  • Kneed met de mixer tot een soepel deeg.
  • Druk het deeg uit op de met bakpapier beklede bakplaat en druk het goed in de hoekjes.
  • Verdeel er de uien, de makreel en de tomaatjes over.
  • Bestrooi met de kaas en bak de taart in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 20 minuten lichtbruin en gaar.
  • Snijd de taart in stukken er serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Lekker met Hollandse rauwkost.

Wijnadvies:

witte wijn, Domaine des Hautes Noelles, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Vis