Hartige plaattaart met makreel
Ingrediënten
- 1 zak uienringen à 350 g
- 2½ eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- ½ eetlepel(s) verse tijmblaadjes
- versgemalen peper, zout
- 400 g zelfrijzend bakmeel
- 1 makreelfilet met peper à ± 200 g in stukjes
- 1 schaal flestomaatjes San Marzano à 250 g
- 100 g geraspte kaas jong belegen zakje à 150 g
Instructies
- Bak de uiringen in 1½ eetlepel van de olie al omscheppend in ± 5 minuten glazig.
- Schep er de tijm en peper en zout naar smaak door en laat ze afkoelen.
- Doe het bakmeel in een kom en roer er 1 theelepel zout door.
- Maak een kuiltje in het midden en schenk er 1 eetlepel van de olie en 2 dl lauw water in.
- Kneed met de mixer tot een soepel deeg.
- Druk het deeg uit op de met bakpapier beklede bakplaat en druk het goed in de hoekjes.
- Verdeel er de uien, de makreel en de tomaatjes over.
- Bestrooi met de kaas en bak de taart in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 20 minuten lichtbruin en gaar.
- Snijd de taart in stukken er serveer warm.