Hartige taart met groenterolletjes en zalm

Hartige taart met groenterolletjes en zalm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers hartig taart- / quiche deeg of zelf gemaakt
  • Olijfolie om in te vetten
  • 2 courgettes
  • 2 winterpenen
  • 200 g gerookte zalm
  • 200 g crème fraîche
  • 3 eieren
  • 1 tl gedroogde dille

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Vet de springvorm in met olijfolie en bekleed de bodem en randen met hartig taartdeeg.
  • Schil de courgettes en winterpenen over de lengte in plakken met de dunschiller.
  • Snijd de zalm in smalle repen.
  • Leg op een snijplank een wortellint, met daarbovenop een courgettelint en een reepje zalm.
  • Rol zo strak mogelijk op. Zet het groente rolletje met zalm op de bodem van de springvorm in het taartdeeg.
  • Druk een beetje aan zodat hij blijft staan.
  • Doe hetzelfde met de overige ingrediënten.
  • Klop in een kom de crème fraîche, eieren en dille los en breng op smaak met zout en peper uit de molen.
  • Giet dit over de groente rolletjes in de springvorm.
  • Snijd het taartdeeg langs de rand van de vorm af zodat hij net iets hoger is dan de vulling.
  • Het afgesneden deeg heb je niet meer nodig.
  • Bak de quiche onderin de oven (onderin de oven is het het warmst, hierdoor wordt de bodem lekker krokant) circa 40 minuten, of tot de randen goudbruin zijn en de eivulling is gestold.
  • Haal de quiche uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Verwijder de springvorm en serveer.
  • Bestrooi de quiche voor serveren met wat extra dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Vis / Zalm