Hartige taart met zalm, garnalen en prei

Hartige taart met zalm, garnalen en prei

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 blikjes zalm
  • 12 st grote garnalen
  • 3 stuks prei alleen het wit en licht groen
  • 25 gram boter
  • 3 st eieren
  • 1 st eidooier
  • 35 cl crème fraîche
  • zout
  • piment d'espelette
  • 1 kl kurkuma

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Snijd de prei over de lengte in tweeën.
  • Was de prei.
  • Snijd de halve preien in smalle halve ringetjes.
  • Laat de zalm uitlekken in een zeef en pluk uit elkaar met behulp van een vork.
  • Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en blancheer een paar minuten in kokend water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het deeg uit over een quichevorm.
  • Laat het bakpapier zitten.
  • Je haalt hem zo eenvoudiger uit de vorm en je hoeft de vorm niet in te smeren met boter.
  • Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de prei tot deze zacht is.
  • Bak deze niet te lang zodat hij nog enigszins stevig is.
  • Laat iets afkoelen en verdeel dan over het deeg.
  • Verdeel de zalm en de garnalen over de prei.
  • Klop in een kop de eieren, eidooier, kurkuma en de crème fraîche tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en piment d'espelette.
  • Verdeel dit mengsel over het prei-, zalm- en garnalenmengsel.
  • Zet de bakvorm in de oven en laat gedurende 35 minuten bakken.
  • Als hij dan nog niet mooi gebruind is, bak dan nog een paar minuten langer.
  • Haal uit de oven en uit de vorm en serveer op een platte schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Voorgerechten / Zalm / Zeevruchten