Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 2 blikjes zalm
- 12 st grote garnalen
- 3 stuks prei alleen het wit en licht groen
- 25 gram boter
- 3 st eieren
- 1 st eidooier
- 35 cl crème fraîche
- zout
- piment d'espelette
- 1 kl kurkuma
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Snijd de prei over de lengte in tweeën.
- Was de prei.
- Snijd de halve preien in smalle halve ringetjes.
- Laat de zalm uitlekken in een zeef en pluk uit elkaar met behulp van een vork.
- Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en blancheer een paar minuten in kokend water.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het deeg uit over een quichevorm.
- Laat het bakpapier zitten.
- Je haalt hem zo eenvoudiger uit de vorm en je hoeft de vorm niet in te smeren met boter.
- Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de prei tot deze zacht is.
- Bak deze niet te lang zodat hij nog enigszins stevig is.
- Laat iets afkoelen en verdeel dan over het deeg.
- Verdeel de zalm en de garnalen over de prei.
- Klop in een kop de eieren, eidooier, kurkuma en de crème fraîche tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en piment d'espelette.
- Verdeel dit mengsel over het prei-, zalm- en garnalenmengsel.
- Zet de bakvorm in de oven en laat gedurende 35 minuten bakken.
- Als hij dan nog niet mooi gebruind is, bak dan nog een paar minuten langer.
- Haal uit de oven en uit de vorm en serveer op een platte schaal.