Havermoutkoekjes met rozemarijn
Ingrediënten
- 100 g havermout
- 100 g bloem
- ½ zakje bakpoeder
- 1 takje verse rozemarijn fijngesneden
- 1 eetlepel(s) rietsuiker
- 75 g vloeibare bakboter voor roerbakken, koken en braden
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 3 eetlepel(s) melk
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In keukenmachine havermout, bloem, bakpoeder, rozemarijn, suiker en ½ theelepel zout met boter mengen tot rulle, ietwat samenhangende massa ontstaat.
- Citroensap en melk toevoegen en nogmaals kort mengen tot deeg samenhangende bal vormt (zonodig nog 1 eetlepel melk toevoegen).
- Handen en werkvlak licht bestuiven met bloem en deegbal tot rol van ca. 15 cm vormen.
- Deegrol met in heet water gedompeld mes in 12 gelijke plakken snijden.
- Plakken op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in 15 minuten gaar en lichtbruin bakken.
- Koekjes iets laten afkoelen en (met taartschevan bakplaat nemen.
- Koekjes op rooster laten uitdampen en verder laten afkoelen.
- Bewaren in goed afgesloten koektrommel.