Havermoutkoekjes met rozemarijn

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g havermout
  • 100 g bloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • 1 takje verse rozemarijn fijngesneden
  • 1 eetlepel(s) rietsuiker
  • 75 g vloeibare bakboter voor roerbakken, koken en braden
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 3 eetlepel(s) melk

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In keukenmachine havermout, bloem, bakpoeder, rozemarijn, suiker en ½ theelepel zout met boter mengen tot rulle, ietwat samenhangende massa ontstaat.
  • Citroensap en melk toevoegen en nogmaals kort mengen tot deeg samenhangende bal vormt (zonodig nog 1 eetlepel melk toevoegen).
  • Handen en werkvlak licht bestuiven met bloem en deegbal tot rol van ca. 15 cm vormen.
  • Deegrol met in heet water gedompeld mes in 12 gelijke plakken snijden.
  • Plakken op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in 15 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Koekjes iets laten afkoelen en (met taartschevan bakplaat nemen.
  • Koekjes op rooster laten uitdampen en verder laten afkoelen.
  • Bewaren in goed afgesloten koektrommel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek