Hazenrug met kersensaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 hazenrugfilets vers of diepvries samen circa 750 g
  • 1 blik Kersen op sap zonder pit
  • 1 gemberwortel 3 cm groot
  • 1 grote sinaasappel
  • 50 g braadboter
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 glas rode port
  • 2 deciliter wildfond uit een pot
  • allesbinder

Instructies

  • Laat de hazenruggen zonodig ontdooien en op kamertemperatuur komen.
  • Laat de kersen in een zeef uitlekken en vang het sap op.
  • Rasp de gemberwortel.
  • Rasp de schil van de onder de hete kraan afgeborstelde sinaasappel en pers het sap uit.
  • Verhit de braadboter in een braadpan en bak de hazenrugfilets rondom bruin.
  • Bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze op middelhoog vuur nog circa 6 minuten bakken tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben.
  • Schep ze uit de pan op een voorverwarmde schaal en laat ze, afgedekt met aluminiumfolie, rusten.
  • Roer de gemberwortel en de sinaasappelrasp door de braadboter, blus af met de port, het sinaasappelsap, de wildfond en een scheut van het kersensap en laat op hoog vuur 5 minuten inkoken.
  • Breng op smaak met zout en peper en roer er wat allesbinder door tot het een lichtgebonden saus is.
  • Warm de kersen op in de saus.
  • Roer er het uitgelopen vleesvocht door.
  • Snijd de hazenrugfilets in schuine plakken en leg ze op een voorverwarmde schaal of verdeel ze over de borden.
  • Schep er de kersensaus naast.
  • Serveer met aardappelpuree of aardappelkroketjes en appelcompote met cranberry's.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Schenk hier een fluweelzachte, tegelijk stevige rode Bourgogne, een ferme Mâcon of een smaakvolle rode Bordeaux (16-18°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Vlees / Wild
Land van herkomst Frankrijk