Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) olijfolie met truffelaroma
- 300 g oesterzwammen
- 200 g champignons uit blik of vers
- 1,5 liter water
- 3 bouillonblokjes
- Een flinke snuf peper en zout
- ½ tl peterselie
- 2 stengels bosui het groene deel
Instructies
- Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in stukjes.
- Giet de champignons uit blik af en spoel ze goed af, laat ze even uitlekken.
- Verhit 1 el olijfolie met truffelaroma in een pan.
- Voeg de champignons en oesterzwammen toe en bak deze een paar minuutjes mee.
- Kook 1,5 liter water in de waterkoker.
- Giet dit vervolgens bij de champignons en voeg de bouillonblokjes toe.
- Breng de champignonsoep aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
- Proef en breng op smaak met peper, zout en peterselie.
- Verdeel de soep over 4 kommen.
- Knip de bosui in ringetjes en garneer de soep met wat bosui en eventueel nog een beetje peterselie.