Heldere soep van glasmie en groenten
Ingrediënten
- 225 gram glasmie
- 5 gedroogde zwarte paddestoelen
- 2 eetlepels gedroogde spice flowers
- 150 gram varkensvlees
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gehakte koriander
- ¼ theelepel zout
- 2 peper
- 50 gram bamboespruiten
- 5 lenteui
- 50 gram tahoe
- 1,25 liter kippenbouillon
- 1 ei
- versgehakte koriander
Instructies
- Week de glasmie in warm water tot het zacht is en laat het uitlekken.
- Was de paddestoelen onder stromend koud water goed af en laat ze daarna 40 minuten in warm water. weken.
- Verwijder de harde steeltjes en snijd de hoedjes in stukjes.
- Week de 'spice flowers' in warm water tot ze zacht zijn en laat ze goed uitlekken.
- Maal het vlees met een vleesmolen goed fijn en doe het in een mengkom.
- Stamp de knoflook, korianderwortel, zout en peperkorrels tot een glad geheel is ontstaan, voeg het varkensvlees toe, meng alles zeer goed door elkaar en draai er balletjes van.
- Snijd de bamboespruiten, lente-uitjes en tahoe in stukjes.
- Giet de bouillon in een diepe pan en breng die aan de kook.
- Voeg de vleesballetjes toe, temper het vuur en laat de soep 20 minuten zacht doorkoken.
- Voeg de mie, paddestoelen, 'spice flowers' en bamboespruiten toe en laat nog 15 minuten doorkoken.
- Klop het ei licht op en voeg het onder voortdurend roeren aan de soep toe tot het ei hard is geworden.
- Voeg tenslotte de tahoe en de lente-uitjes toe en laat de soep nog 1 minuut koken.
- Doe de soep in een terrine en garneer met de gehakte korianderblaadjes.