Heldere soep van glasmie en groenten

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere soep van glasmie en groenten

Heldere soep van glasmie en groenten

Recept afdrukken
CategorieSoep
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 225 gr glasmie
  • 5 gedroogde zwarte paddestoelen
  • 2 eetlepels gedroogde spice flowers
  • 150 gr varkensvlees
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gehakte koriander
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 peper
  • 50 gr bamboespruiten
  • 5 lenteui
  • 50 gr tahoe
  • 1,25 liter kippenbouillon
  • 1 ei
  • versgehakte koriander

Bereidingswijze

  • Week de glasmie in warm water tot het zacht is en laat het uitlekken.
  • Was de paddestoelen onder stromend koud water goed af en laat ze daarna 40 minuten in warm water. weken.
  • Verwijder de harde steeltjes en snijd de hoedjes in stukjes.
  • Week de 'spice flowers' in warm water tot ze zacht zijn en laat ze goed uitlekken.
  • Maal het vlees met een vleesmolen goed fijn en doe het in een mengkom.
  • Stamp de knoflook, korianderwortel, zout en peperkorrels tot een glad geheel is ontstaan, voeg het varkensvlees toe, meng alles zeer goed door elkaar en draai er balletjes van.
  • Snijd de bamboespruiten, lente-uitjes en tahoe in stukjes.
  • Giet de bouillon in een diepe pan en breng die aan de kook.
  • Voeg de vleesballetjes toe, temper het vuur en laat de soep 20 minuten zacht doorkoken.
  • Voeg de mie, paddestoelen, 'spice flowers' en bamboespruiten toe en laat nog 15 minuten doorkoken.
  • Klop het ei licht op en voeg het onder voortdurend roeren aan de soep toe tot het ei hard is geworden.
  • Voeg tenslotte de tahoe en de lente-uitjes toe en laat de soep nog 1 minuut koken.
  • Doe de soep in een terrine en garneer met de gehakte korianderblaadjes.