Herfstige rodekoolschotel met rookworst en appel

Herfstige rodekoolschotel met rookworst en appel

Een smaakvolle Hollandse klassieker met rode kool, appel en rookworst. Lekker snel klaar en heerlijk met aardappelpuree.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1 friszure appel
  • 1 grote ui
  • 1 rookworst 250 g
  • ½ zakje hacheekruiden
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 g panklare rode kool
  • Peper versgemalen

Instructies

  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
  • Rookworst in plakjes snijden.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten.
  • Ui circa 2 minuten roerbakken.
  • Appel toevoegen en kort meebakken.
  • Rode kool en rest van olie erbij doen en 3 minuten roerbakken.
  • Hacheekruiden en azijn toevoegen en goed omscheppen.
  • Op middelhoog vuur nog circa 2 minuten bakken.
  • Plakjes rookworst toevoegen en 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper en direct serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een romige aardappelpuree en wat extra appelblokjes als frisse topping.
Wijnadvies:
Combineer met een soepele rode wijn zoals een Beaujolais of Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 365 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 14 g | Vet: 26 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieƫn Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst