Herfstige rodekoolschotel met rookworst en appel
Een smaakvolle Hollandse klassieker met rode kool, appel en rookworst. Lekker snel klaar en heerlijk met aardappelpuree.
Ingrediƫnten
- 1 friszure appel
- 1 grote ui
- 1 rookworst 250 g
- ½ zakje hacheekruiden
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 500 g panklare rode kool
- Peper versgemalen
Instructies
- Ui pellen en snipperen.
- Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
- Rookworst in plakjes snijden.
- In wok 1 eetlepel olie verhitten.
- Ui circa 2 minuten roerbakken.
- Appel toevoegen en kort meebakken.
- Rode kool en rest van olie erbij doen en 3 minuten roerbakken.
- Hacheekruiden en azijn toevoegen en goed omscheppen.
- Op middelhoog vuur nog circa 2 minuten bakken.
- Plakjes rookworst toevoegen en 1 minuut meewarmen.
- Op smaak brengen met peper en direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een romige aardappelpuree en wat extra appelblokjes als frisse topping.
Wijnadvies:
Combineer met een soepele rode wijn zoals een Beaujolais of Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 365 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 14 g | Vet: 26 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 10 g