Hertenbiefstukjes met rode wijnsaus en gemengde paddenstoelen

Gegrilde Hertenbiefstukjes met Romige Rode Wijnsaus en Gemengde Paddenstoelen

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ sjalot fijngehakt
  • 1 takje tijm
  • 2 stukjes steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • 8 jeneverbessen
  • 1 stengel bleekselderij fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 1 wortel fijngehakt
  • 300 ml rode wijn
  • 150 ml runderfond
  • 3 eetlepels slagroom
  • 100 gram koude boter in blokjes
  • 300 gram gemengde paddenstoelen schoongemaakt en gesneden
  • 4 hertenbiefstukjes
  • 80 gram boter
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Doe alle kruiden en groenten samen met de rode wijn en runderfond in een pan en laat inkoken tot ongeveer 2/3 van de vloeistof is overgebleven.
  • Schenk de saus door een zeef terug in een pan.
  • Voeg de slagroom toe en laat even borrelen.
  • Voeg al kloppend beetje bij beetje de koude boterblokjes toe, tot de saus mooi glanzend is.
  • Verhit 80 gram boter in een koekenpan en bak hierin de hertenbiefstukjes naar gewenste gaarheid.
  • Haal ze uit de pan, bestrooi met peper en zout en houd warm.
  • Bak in het braadvocht van de biefstukjes de gemengde paddenstoelen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de hertenbiefstukjes op verwarmde borden, schep er de rode wijnsaus en de gebakken paddenstoelen overheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke gerecht met bijgerechten zoals stoofpeertjes, rode kool, aardappelpuree of broccoli.
Wijnadvies:
Deze maaltijd vraagt om een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. Hun rijke smaken complementeren perfect de intensiteit van de hertenbiefstuk en de romige saus.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 35 g | Vet: 52 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees / Wild
Land van herkomst Europa / Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Tarwevrij