Het dekseltje

Chorizo Tapas met een Zoete Twist

Geniet van deze heerlijke combinatie van hartige chorizo met een zoete karamellaag, perfect voor bij een glas sherry!
Porties: 1
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 plakje chorizo niet te dun
  • Rietsuiker
  • Dun plakje olijf

Instructies

  • Bestrooi de plakjes chorizo met een dun laagje rietsuiker.
  • Druk de suiker voorzichtig aan zodat deze goed blijft zitten.
  • Gebruik een crème brûlée brander om de suiker op de plakjes chorizo te karamelliseren.
  • Zorg ervoor dat de suiker smelt en een goudbruine kleur krijgt.
  • Leg de gekaramelliseerde plakjes chorizo op een serveerschaal.
  • Plaats op elk plakje chorizo een dun plakje olijf als decoratie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Achtergrondverhaal:

De letterlijke betekenis van tapas is ‘deksel’. In Andalusië was het vroeger gebruikelijk om een glas sherry afgedekt met een plakje kaas of worst te serveren, zodat er geen stof of vlieg in kon belanden. Deze voorlopers van de meer uitgebreide tapas worden ook nu nog bij de sherry geserveerd. Inmiddels zijn er ontelbaar veel soorten tapas en heeft elk restaurant zijn eigen specialiteiten. Op een glas sherry passen ze in ieder geval al lang niet meer…
————————————————————————————————–
Recept categorieën Tapas / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij