Hete bliksem III

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ kg geschilde gepitte en in stukjes gesneden aardappelen
  • zout
  • 1 ½ kg geschilde en in partjes gesneden zure appels
  • 100 gram boter
  • versgemalen peper

Instructies

  • Breng in een grote pan een bodem water met wat zout aan de kook.
  • Doe de aardappelen in de pan, leg de parten appel erop en breng het geheel weer aan de kook.
  • Zet het vuur laag en leg, zodra het water weer kookt, het deksel op de pan.
  • Laat het geheel in ± 30 minuten gaar koken (controleer de gaarheid door met de punt van een mesje in de aardappelen te prikken).
  • Leg het deksel schuin op de pan en giet het kookvocht af; houd dit apart.
  • Pureer de aardappelen en de appels met een stamper en werk er bij gedeelten het kookvocht en de boter door.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch