Hete kipkluifjes
Ingrediënten
Instructies
- Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Maak de knoflook schoon en snijd deze heel fijn.
- Maak de uien schoon en snipper ze.
- Snijd de sereh in stukken van ± 5 cm.
- Doe een beetje slaolie in een wok en laat deze goed heet worden.
- Kruid de kipkluifjes met wat zout, bak ze mooi goudbruin en haal ze uit de pan.
- Doe de tomaten, de knoflook, de uien, de sereh, de sambal, de djeroek poeroet en de galangawortel in de wok en fruit die even flink aan.
- Breng het geheel op smaak met een schep suiker en een scheut ketjap.
- Doe de kip terug in de wok en laat het gerecht langzaam gaar worden.
- Voeg, als het te droog wordt, wat water toe.
- Geef deze kipkluifjes warm of koud als borrelhapje.
- Ze zijn de volgende dag nog lekkerder.
Notities / Tips / Wijnadvies
(± 20 stuks)