Hete kipkluifjes

      Reacties uitgeschakeld voor Hete kipkluifjes

 

Hete kipkluifjes

Recept afdrukken
Categoriemet kip
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1 kg kipkluifjes
  • 3 tomaten
  • 100 gr sambal manis
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 blaadjes djeroek poeroet
  • 3 stengels sereh
  • een stukje galangawortel
  • suiker
  • ketjap benteng manis
  • 2 uien
  • zout

Bereidingswijze

  • Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Maak de knoflook schoon en snijd deze heel fijn.
  • Maak de uien schoon en snipper ze.
  • Snijd de sereh in stukken van ± 5 cm.
  • Doe een beetje slaolie in een wok en laat deze goed heet worden.
  • Kruid de kipkluifjes met wat zout, bak ze mooi goudbruin en haal ze uit de pan.
  • Doe de tomaten, de knoflook, de uien, de sereh, de sambal, de djeroek poeroet en de galangawortel in de wok en fruit die even flink aan.
  • Breng het geheel op smaak met een schep suiker en een scheut ketjap.
  • Doe de kip terug in de wok en laat het gerecht langzaam gaar worden.
  • Voeg, als het te droog wordt, wat water toe.
  • Geef deze kipkluifjes warm of koud als borrelhapje.
  • Ze zijn de volgende dag nog lekkerder.

Tips / Opmerkingen

(± 20 stuks)