Hollandse gehaktballen
Hoofdgerecht,Rundvlees,Varkensvlees
Ingrediënten
- 25 g boter
- 1 ui heel fijn gesnipperd
- 500 g half-om-halfgehakt
- 4 beschuit verkruimeld
- 1 ei losgeklopt
- 1½ tl nootmuskaat
- 3 el bloem
Instructies
- Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes 3 minuten in de boter.
- Schep de ui uit de pan op een bordje en laat de stukjes iets afkoelen.
- Kneed het gehakt met de beschuiten, ei, nootmuskaat, 1 theelepel zout en naar smaak peper heel goed door elkaar.
- Verdeel het gehakt in 8 gelijke stukken en rol er ballen van.
Bereiden:
- Verhit de achtergebleven boter in de braadpan op hoog vuur.
- Wentel de ballen door de bloem.
- Leg de gehaktballen in de pan en bak ze rondom bruin.
- Zet het vuur laag en voeg een scheutje water toe.
- Leg de deksel schuin op de pan en braad de gehaktballen in ca. 20 minuten gaar.
- Keer ze af en toe.
- Schenk 150 ml warm water in de pan en roer met een houten lepel of spatel de aanbaksels op de bodem van de pan los.
- Breng de jus op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij stamppot spinazie of andijvie.