Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 g zachte roomboter
- 50 ml koolzaadolie
- 250 g fijne suiker
- 5 middelgrote ei
- 1 citroen schoongeboend
- 250 g bloem + 1 el extra om te bestuiven
- 1 tl bakpoeder
- 1 el gemalen kaneel
- 2 eetlepel(s) aardappelzetmeel
- 125 g crême fraiche
- 16 g vanillesuiker
- 250 g mascarpone
- 200 g poedersuiker
- 1 eetlepel(s) rode kleurstof
- 2 tl azijn
Keukenspullen
- handmixer
- cakevorm 30 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Doe de boter en olie in een ruime kom en voeg de suiker en een mespunt zout toe.
- Klop met een mixer in 5 min. wit en luchtig.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
- Voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
- Voeg het rasp en 2 el sap (per cake) toe aan het beslag.
- Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zetmeel boven het beslag en spatel erdoor.
- Voeg de crème fraîche toe.
- Bestuif de cakevorm met de extra bloem.
- Schep het beslag erin en bak de cake in ca. 55 min. goudbruin en gaar.
- Neem de cake uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster.
- Stort uit de vorm op een platte schaal, maar doe de vorm dan weer op de omgedraaide cake zodat deze niet uitdroogt.
- Laat in 3 uur verder afkoelen.
- Meng de vanillesuiker door de mascarpone.
- Bestrijk hier rondom de omgedraaide cake mee.
- Meng de poedersuiker met de kleurstof, aceto balsamico en 1 à 2 el koud water (per cake) tot een glad glazuur.
- Schenk over de cake, zorg dat het er aan alle kanten vanaf druipt.
- Serveer de cake met een groot mes middenin.