Hor­ror hal­lo­ween­ca­ke

Hor­ror hal­lo­ween­ca­ke

Porties: 16
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g zachte roomboter
  • 50 ml koolzaadolie
  • 250 g fijne suiker
  • 5 middelgrote ei
  • 1 citroen schoongeboend
  • 250 g bloem + 1 el extra om te bestuiven
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el gemalen kaneel
  • 2 eetlepel(s) aardappelzetmeel
  • 125 g crême fraiche
  • 16 g vanillesuiker
  • 250 g mascarpone
  • 200 g poedersuiker
  • 1 eetlepel(s) rode kleurstof
  • 2 tl azijn

Keukenspullen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Doe de boter en olie in een ruime kom en voeg de suiker en een mespunt zout toe.
  • Klop met een mixer in 5 min. wit en luchtig.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  • Voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  • Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  • Voeg het rasp en 2 el sap (per cake) toe aan het beslag.
  • Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zetmeel boven het beslag en spatel erdoor.
  • Voeg de crème fraîche toe.
  • Bestuif de cakevorm met de extra bloem.
  • Schep het beslag erin en bak de cake in ca. 55 min. goudbruin en gaar.
  • Neem de cake uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster.
  • Stort uit de vorm op een platte schaal, maar doe de vorm dan weer op de omgedraaide cake zodat deze niet uitdroogt.
  • Laat in 3 uur verder afkoelen.
  • Meng de vanillesuiker door de mascarpone.
  • Bestrijk hier rondom de omgedraaide cake mee.
  • Meng de poedersuiker met de kleurstof, aceto balsamico en 1 à 2 el koud water (per cake) tot een glad glazuur.
  • Schenk over de cake, zorg dat het er aan alle kanten vanaf druipt.
  • Serveer de cake met een groot mes middenin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake