Huevos rancheros

Is een ontbijtgerecht dat bestaat uit eieren geserveerd in de stijl van het traditionele grote middagmaal op landelijke Mexicaanse boerderijen.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ spaanse peper
  • 1 rode paprika
  • 1 geroosterde paprika pot
  • 25 gram chorizo of salami
  • 1 eetlepel olie
  • Paprikapoeder
  • ½ blik tomatenblokjes
  • Peterselie
  • 4 eieren

Instructies

  • Warm de oven voor pop 200° C.
  • Maak de ui, de knoflook, de Spaanse peper en de paprika schoon.
  • Verwijder van de peper de pitjes.
  • Snijd de ui en de knoflook in snippers, de peper in stukjes en de paprika in blokjes.
  • Snijd de geroosterde paprika in stukjes.
  • Snijd de chorizo klein.
  • Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de knoflook zacht.
  • Voeg de peper, de beide paprika’s, de chorizo, het paprikapoeder
  • en de tomaten met vocht toe.
  • Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  • Maak de saus op smaak met peterselie en wat zout.
  • Doe de saus in een ovenvaste schaal.
  • Maak in de saus steeds een kuiltje en breek hierin een ei.
  • Laat de eieren in de hete oven in ca. 10 minuten stollen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met volkorenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Ontbijt
Land van herkomst Mexico