humus

Hummus

Dit recept biedt een eenvoudige manier om zelf heerlijke hummus te maken. Serveer het met trots op een feestelijke bijeenkomst of als bijgerecht. Smakelijk eten!
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 groot blik kikkererwten uitgelekt (ongeveer 500 gram)
  • 1 eetlepel tahini sesampasta
  • 125 ml water ongeveer, naar eigen inzicht
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • Sap van 2 citroenen
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Paprikapoeder naar smaak

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een blender of keukenmachine.
  • Voeg naar smaak een beetje komijnpoeder toe.
  • Mix alles goed door elkaar.
  • Voeg op het laatste moment de olijfolie toe en mix opnieuw tot een glad mengsel.
  • Proef de hummus en pas de smaak aan met extra zout, peper of citroensap indien nodig.
  • Serveer de hummus in een mooi schaaltje, bestrooi met paprikapoeder en decoreer met een blaadje munt of koriander.
  • Geniet van de hummus met lekker Marokkaans brood, stokbrood of voeg wat partjes tomaat/komkommer toe als bijgerecht.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Arabisch