Husseini Kebab

Gemarineerde lamsspiesjes
Porties: 4 -6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg lamsschouder
  • 3 eetlepel(s) citroensap
  • 2 theelepel zout
  • theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 middelgrote ui gepelde
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 7 cm gemberwortel verse geschild
  • theelepel chilipoeder
  • dl yoghurt
  • 2 theelepel korianderzaad
  • 2 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel anijszaad

Instructies

  • Been het vlees uit en snijd het teveel aan vet weg.
  • Snijd het in blokjes van 3 cm, leg ze in een kom, bedruppel met citroensap en bestrooi met zout en peper.
  • Wrijf het vlees goed in met dit alles en zet het weg.
  • Hak in een blender of keukenmachine de ui, knoflook en gember met chilipoeder fijn.
  • Voeg de yoghurt toe en zeef de sappen van het vlees erbij.
  • Meng alles goed en schenk uit over het vlees.
  • Laat het vlees afgedekt minstens 24 uur marineren op een koele plek; keer de blokjes af en toe zodat ze gelijkmatig marineren.
  • Spreid intussen het koriander-, komijn- en anijszaad uit op een bakplaat en rooster 10-15 minuten in de oven op 200 °C.
  • Neem ze uit de oven, laat afkoelen en vermaal tot poeder in een vijzel.
  • Steek de blokjes vlees aan ingevette spiesjes en bestrooi met de gemalen specerijen.
  • Leg de spiesjes op het voorverwarmde rooster van de barbecue en rooster ze zachtjes boven houtskool gaar; draai geregeld, zodat het vlees gelijkmatig bruint.
  • Of rooster ze onder een matig hete grill.
  • Dien op.

Notities / Tips / Wijnadvies

De bepalende ingrediënten zijn hier de aromatische specerijen:
geroosterde koriander, komijn en anijs.
Been het vlees het liefst zelf uit, daar de meeste slagers te veel vet laten zitten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Lamsvlees
Land van herkomst India