Hutspot goreng met Indisch rundvlees

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • 600 gram hutspotgroente
  • 75 gram bakbacon
  • ½ zakje mix voor Bami Goreng
  • Voor het vlees:
  • ketjap manis
  • sambal
  • arachideolie pindaolie
  • 450 gram runderlapjes

Instructies

  • Verhit een scheut olie in een braadpan en bak op hoog vuur de runderlapjes aan beide kanten bruin.
  • Voeg water, ketjap en sambal naar smaak toe en laat het vlees 2 uur sudderen op laag vuur.
  • Verhit in een wok olie en wok de aardappelpartjes totdat ze gaar zijn.
  • Voeg de bacon toe en bak deze een paar minuten mee.
  • Wok daarna de hutspot mee tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de kruidenmix toe en wok dit 5 minuten mee.
  • Serveer de hutspot goreng met het rundvlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot / Vlees
Land van herkomst Oosters