Hutspot met mosterdjus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg. kruimige aardaappelen
  • 1 schaal panklare hutspotgroente 1kg
  • 2 schaaltjes vegetarische rookworst tivall
  • 2 sjalotten
  • 25 gram boter
  • 3 eetlepel(s) maille dijon originale mosterd, potje 215 gr.
  • 150 ml kruidenbouillon tablet
  • 50 ml melk
  • zout en peper

Instructies

  • Aardappelen schillen en in stukken snijden.
  • Samen met de hutspotgroente 15 mijn. koken.
  • Rookworst verwarmen volgens gebruiksaaanwijzing.
  • sjalotten pellen, snipperen en in boter fruiten.
  • Mosterd en bouillon erdoor roeren en verwarmen.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Melk verwarmen.
  • aardappelen en groente afgieten en grof stampen.
  • Melk erbij schenken tot puree roeren.
  • Met nog wat zout en peper op smaak brengen.
  • Serveren met de worst en mosterdjus.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt ook een andere mosterd gebruiken,
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch