Hutspot 2
Ingrediënten
- 1 kg winterwortelen
- ½ kg aardappels
- 500 gram klapstuk of 75 boter of vet
- 400 gram ui
- 10 gram zout
Instructies
- Was het vlees assen en zet het op met zoveel water dat het onder staat.
- Voeg het zout toe en laat het geheel ± 1 uur opstaan.
- Laat het niet hard koken, maar lekker zachtjes latn sudderen.
- Schil intussen de winterwortels, snijd ze in snippers en was ze.
- Leg de aardappelen in de pan bij het vlees, leg de uien hierop en daarbovenop de wortelen en laat het geheel op laag vuur zachtjes stoven.
- Neem na 5 minuten het vlees uit de pan.
- Stamp de aardappelen, de wortelen en de uien fijn en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- U kunt de hutspot ook zonder vlees bereiden. Stoof dan de groenten en de aardappelen met een klontje boter en een beetje water.