Hutspot 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg winterwortelen
  • ½ kg aardappels
  • 500 gram klapstuk of 75 boter of vet
  • 400 gram ui
  • 10 gram zout

Instructies

  • Was het vlees assen en zet het op met zoveel water dat het onder staat.
  • Voeg het zout toe en laat het geheel ± 1 uur opstaan.
  • Laat het niet hard koken, maar lekker zachtjes latn sudderen.
  • Schil intussen de winterwortels, snijd ze in snippers en was ze.
  • Leg de aardappelen in de pan bij het vlees, leg de uien hierop en daarbovenop de wortelen en laat het geheel op laag vuur zachtjes stoven.
  • Neem na 5 minuten het vlees uit de pan.
  • Stamp de aardappelen, de wortelen en de uien fijn en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • U kunt de hutspot ook zonder vlees bereiden. Stoof dan de groenten en de aardappelen met een klontje boter en een beetje water.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Varkensvlees / Vlees