Ierse lamsstoofpot

Porties: 4
Total time 1 minuut
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 11/2 kg lamsschouder
  • zout
  • 2 uien
  • 1 winterwortel ± 350 gr
  • 1 kleine koolraap
  • 1 dunne prei
  • 2 takjes peterselie
  • 3 tijm of 2 theelepels gedroogd
  • 1 takjes laurierblad
  • 600 gram aardappels
  • versgemalen zwarte peper
  • bouillonpoeder
  • worcestershiresaus

Instructies

  • Snijd het bot en het vet van het vlees; bewaar het bot.
  • Snijd het vlees in grove stukken en breng die met ruim koud water en zout aan de kook.
  • Giet het vlees af en spoel het af.
  • Snijd de uien in stukken en de wortel in grove reepjes.
  • Schil de koolraap dik, snijd hem in plakken en snijd die in grove reepjes.
  • Snijd de prei in stukken van 1/2 cm.
  • Bind de peterselie, de tijm en het laurierblaadje met rolladetouw samen (= bouquet garni).
  • Doe het vlees, het bot, de uien, de wortel, de koolraap, het bouquet garni, peper en 4 dl water in een pan en laat het vlees in 1 uur gaar sudderen.
  • Verwijder eventueel schuim met een schuimspaan.
  • Schil intussen de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
  • Voeg de aardappelen aan vlees toe en kook ze in 20 minuten gaar.
  • Verwijder het bot en het bouquet garni en breng op smaak met bouillonpoeder en enkele druppels worcestershiresaus.
  • Verwarm de stoofpot zachtjes.
  • Lekker met Iers Soda Bread of (volkoren)brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland