In karnemelk gepocheerd lamsvlees

Porties: 4
Total time 1 minuut
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram lamsvlees in blokjes
  • 1 groene paprika
  • 1 gesnipperde ui
  • witte peper
  • 1 winterwortel
  • 2 theelepels karwijzaad
  • cayennepeper
  • 31/2 dl kippenbouillon
  • 21/2 dl boerenlandkarnemelk
  • 11/2 eetlepel maïzena
  • 250 gram eiernoedelszout

Instructies

  • Zet een grote stoofpan op middelhoog vuur en verhit er de olie in.
  • Voeg de paprika en de ui toe en blijf geregeld omscheppen tot de ui na ± 5 minuten glazig is.
  • Doe er dan het vlees, zout, wat peper, de wortel, het karwijzaad, een vleugje cayennepeper en de bouillon bij.
  • Laat de bouillon tegen de kook aan komen en maak intussen de maïzena met de karnemelk aan.
  • Roer dit door de kokende bouillon, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag.
  • Laat het lamsvlees in ± 45 minuten gaar worden.
  • Breng 3 liter water met zout aan de kook, voeg de noedels toe en kook ze al dente.
  • Laat de noedels daarna uitlekken en schep ze op een dienschaal.
  • Schep er het lamsvlees over en dien het gerecht onmiddellijk op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland