In karnemelk gepocheerd lamsvlees
Ingrediënten
- 600 gram lamsvlees in blokjes
- 1 groene paprika
- 1 gesnipperde ui
- witte peper
- 1 winterwortel
- 2 theelepels karwijzaad
- cayennepeper
- 31/2 dl kippenbouillon
- 21/2 dl boerenlandkarnemelk
- 11/2 eetlepel maïzena
- 250 gram eiernoedelszout
Instructies
- Zet een grote stoofpan op middelhoog vuur en verhit er de olie in.
- Voeg de paprika en de ui toe en blijf geregeld omscheppen tot de ui na ± 5 minuten glazig is.
- Doe er dan het vlees, zout, wat peper, de wortel, het karwijzaad, een vleugje cayennepeper en de bouillon bij.
- Laat de bouillon tegen de kook aan komen en maak intussen de maïzena met de karnemelk aan.
- Roer dit door de kokende bouillon, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag.
- Laat het lamsvlees in ± 45 minuten gaar worden.
- Breng 3 liter water met zout aan de kook, voeg de noedels toe en kook ze al dente.
- Laat de noedels daarna uitlekken en schep ze op een dienschaal.
- Schep er het lamsvlees over en dien het gerecht onmiddellijk op.