In Port gemarineerde Kip Curry met Groene Pepertjes

In Port gemarineerde Kip Curry met Groene Pepertjes

Ik had nog wat in Port gemarineerde kip over van de BBQ de avond ervoor. Zonde om weg te gooien toch? Dus dan kijken we even wat we nog in de kast hebben liggen en maken er weer een lekker gerecht van. Een Curry in dit geval. Alhoewel Curry wellicht niet de juiste benaming is vanwege de in alcohol gemarineerde kip. Desalniettemin is het een Curry-achtig gerecht geworden en heel erg lekker. Pittig! Maar lekker...
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de Currypasta:

  • 1 Ui
  • 4 Teentjes knoflook
  • 4 Groene pepertjes ik gebruik pepertjes uit een potje 5 voor scherper - 3 voor milder.
  • 2 TL Miso
  • Scheutje zonnebloemolie

Voor de saus:

  • 1 groot blikje Tomatenpuree 140 gr
  • 1,5 TL of 1 blokje Kippenbouillon poeder
  • 450 ML Heet water
  • 500 gram in Port gemarineerde Kipfilet
  • Gewone kipfilet mag ook maar de marinade voegt wel echt iets toe.

Marinade:

  • 2 delen Tawny Port
  • 1 deel Olijfolie
  • 1 TL Gember poeder
  • 5 teentjes gekneusde knoflook
  • Handjevol gekneusde Rozemarijn
  • Peper en Zout
  • Scheutje Worcester sauce

Laat het liefst een nacht intrekken maar zeker een halve dag.

    Notities / Tips / Wijnadvies

    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Curry's / Gevogelte / Kip