Indiase aardappelschotel met eieren

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g aardappels
  • 1 pakje Conimex Mix voor Indiase Aardappelschotel
  • Conimex Wok Olie
  • 800 g grof gesneden roerbakgroenten
  • 4 eieren
  • 2 deciliter volle yoghurt
  • 4 eetlepel gezouten pinda´s

Instructies

  • Was en schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes van ca. 1½ cm.
  • Meng de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 1 eetlepel olie, de aardappels en de roerbakgroenten.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de aardappelstukjes en de groenten 3 minuten.
  • Roer 3½ dl water en de sausmix (uit het pakje) erdoor, breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het op een laag vuur in ca. 25 minuten gaar worden.
  • Breng ondertussen in een steelpannetje ruim water aan de kook, voeg de eieren toe en laat ze ca. 5 minuten koken.
  • Laat de eieren `schrikken´ onder koud stromend water en pel ze.
  • Voeg na ca. 20 minuten de gepelde hele eieren en de yoghurt toe aan de groenten en laat nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de Indiase aardappelschotel in 4 kommen of borden en leg de eieren erbovenop.
  • Bestrooi met wat pinda´s.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Kroepoek Naturel en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Gebruik voor een kortere kooktijd voorgekookte aardappelpartjes. Voeg eventueel 250 g kalkoen- of kipreepjes toe aan de aardappelstukjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch