Verfrissende Indiase Bloemkoolragout

Een smaakvolle en lichte versie van de traditionele Indiase bloemkoolragout, bereid met een heerlijke mix van specerijen en verrijkt met romige cashewnoten. Deze vernieuwde variant is een feest voor de zintuigen en wordt geserveerd met lichte basmatirijst.
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • Een handvol cashewnoten
  • eetlepel s room
  • 3 eetlepel s zonnebloemolie
  • ½ koffielepel gemberpoeder
  • ½ koffielepel kaneelpoeder
  • ½ koffielepel komijnpoeder
  • ½ koffielepel kurkuma
  • 2 peulen kardamom
  • Scherpe rode peper naar smaak
  • 1 laurierblaadje
  • Zout naar smaak
  • Verse koriander fijngehakt

Instructies

  • Maal de ui en knoflook fijn tot een pasta.
  • Verhit de olie in een pan en fruit het ui/knoflookmengsel op laag vuur.
  • Voeg specerijen toe (gemberpoeder, kaneelpoeder, kurkuma, komijnpoeder, rode peper, gekneusde kardamompeulen en laurierblaadje) en zout toe.
  • Roer rustig door zodat de specerijen hun aroma vrijgeven.
  • Pel de tomaten en maal ze samen met de cashewnoten fijn in een foodprocessor of hakmolen.
  • Voeg dit mengsel toe aan de pan, roer alles door en laat 20 minuten sudderen met het deksel op de pan.
  • Verdeel ondertussen de schoongemaakte bloemkool in roosjes.
  • Kook of stoom de bloemkoolroosjes in 10 minuten gaar (ze moeten stevig blijven).
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de saus in de pan, samen met 20 cl extra water.
  • Roer door elkaar en laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Roer op het laatst de room erdoor.
  • Serveer de ragout in een mooie schaal en bestrooi met fijngehakte koriander en geroosterde cashewnoten.
  • Serveer met basmatirijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze verfijnde Indiase bloemkoolragout als een lichte en smaakvolle maaltijd!

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Noten
Land van herkomst India