Indiase courgettecurry
Ingrediënten
- 350 g basmatirijst
- zout
- 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 1 zakje uiensnippers à 175 g
- 2 eetlepel(s) kerriepoeder
- 400 g vegetarische roerbakreepjes
- 250 g sperziebonen schoongemaakt
- 1 courgette in dunne gehalveerde plakken
- 1 blik kokosmelk à 400 ml
- versgemalen peper
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui ± 5 minuten op een halfhoog vuur.
- Schep de kerriepoeder erdoor en bak ± 1 minuut mee.
- Voeg de roerbakreepjes en de sperziebonen toe en roerbak alles ± 5 minuten op een hoog vuur.
- Schep de courgette en de kokosmelk erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Laat het gerecht op een laag vuur stoven totdat de courgette en de boontjes beetgaar zijn.
- Serveer met de rijst.